Un şofer profesionist român şi soţia lui au furat 200 de colete DHL

Un şofer profesionist român şi soţia lui au pus la cale o hoție de zeci de mii de euro, din coletele pe care le transportau în Germania.

Bărbatul era angajat al unei firme de curierat şi transporta containere cu pachete, iar soţia lui mergea cu el în curse.

Cei doi au furat 200 de colete trimise sau destinate centrului Dorsten DHL, scrie Dorstener Zeitung, joi. Românii au furat doar produse de marcă: smartphone-uri scumpe, aparate electrocasnice de înaltă calitate, cosmetice, sau ceasuri foarte scumpe.

Cei doi soți rupeau sigiliile containerelor cu colete pe care le transporta bărbatul şi au produs pagube de zeci de mii de euro, începând cu luna spetembrie a anului trecut. Clienţii care achiziţionaseră produsele pe internet au făcut reclamaţii când s-au trezit fără ele, iar firma a achitat toate dunele.
Miercuri, cei doi români au fost condamnaţi de un tribunal din Dorsten, prezentând detaliile jafului în faţa judecătorului. Procuratura a arătat că şoferul român lucra de 4 ani la DHL, pe un camion care transporta containere de colete între diferite sedii ale firmei.

Din septembrie 2018 a început să umble la containere. În două rânduri, el a luat-o în cursă pe soţia sa. Aceasta umbla la colete, le sustrăgea din container şi apoi marfa furată a fost dusă acasă. Se foloseau de un cuţit de bucătărie, susţine avocatul românilor.
Poliţia a găsit multe dintre mărfuri în apartamentul hoţilor, le-a confiscat, dar la tribunal românii le-au cerut înapoi, susţinând că sunt ale lor.

E interesant faptul că, după descoperirea jafului, românul a continuat să lucreze ca şofer la aceeaşi firmă, dar nu a mai fost primit în sediul din Dorsten. El şi soţia lui au spus judecătorului că au început să fure pentru că acumulaseră datorii de 20.000 de euro şi nu ştiau cum să le mai achite.
Tribunalul a condamnat-o pe femeie la un an cu suspendare și pe bărbat la 20 de luni cu suspendare.

sursa:tirmagazin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.