Român din Spania, necăjit că pierduse la păcănele. A băut şi a furat un TIR cu televizoare

Incident uluitor în Franţa, unde un român a furat un camion cu televizoare şi a condus beat peste 600 de kilometri.

Potrivit Midi Libre, şoferul român stabilit de câţiva ani în Spania pierduse bani la păcănele şi, furios, a urcat la volanul unui TIR al firmei la care lucra, în localitatea Paterna din regiunea spaniolă Valencoa. Nu e clar cum a reuşit să îl convingă pe agentul de pază de la baza auto să îl lase să plece, dar în final a plecat cu o încărcătură de 4.000 de televizoare noi în autovehicul, estimate la aproape un sfert de milion de euro.

Deşi băuse, a condus aproape 650 de kilometri. A trecut graniţa în Franţa şi a ajuns până în localitatea Beziers. Aici a oprit la o benzinărie, pe autostrada A9, şi le-a propus angajaţilor să le dea un televizor în schimbul unui plin cu carburant. Uimiţi de propunere, aceştia au sunat la poliţie.

Românul a fost arestat rapid de autorităţile franceze, cărora le-a spus că nu voia să fure şi întâmplător a luat un TIR plin cu televizoare, crezând că e de fapt un camion gol. Magistraţii au stabilit însă că omul are cazier, tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru trafic cu ţigări.

În final, românul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, interdicţia de a conduce orice vehicul timp de un an şi 100 de euro amendă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.